Aanvragen kinderopvang toeslag

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/views.module on line 842.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.

Indien u voldoet aan de voorwaarden voor de kinderopvang toeslag dan kun u deze digitaal aanvragen bij Toeslagen. Zij hebben hier een aanvraag en wijzigingsprogramma (een soort digitaal aanvraagformulier) voor ter beschikking (klik hier om kinderopvangtoeslag aan te vragen of wijzigen).

Let wel op dat u het programma voor het juiste jaar gebruikt, voor 2008 is er een ander programma dan voor 2009 en voor 2010 zal er weer een nieuw programma komen. Indien er zaken wijzigen in uw situatie (uw inkomen wijzigt of u gaat meer of minder gebruik maken van kinderopvang) dan moet u hetzelfde programma gebruiken om de wijzigingen door te geven aan de belastingdienst. Ook als u de kinderopvang toeslag wil stop zetten kan dat middels het wijzigingsprogramma.

Indien u liever een papieren formulier invult dan kunt u een aanvraagformulier aanvragen via de belastingtelefoon (0800 - 0543)

Indien u eenmaal kinderopvang toeslag heeft aangevraagd dan hoeft u dit voor een volgend jaar niet opnieuw aan te vragen. De belastingdienst maakt dan zelf een voorschot beschikking voor het nieuwe jaar op basis van de gegevens die zij ter beschikking hebben.

Let wel goed op met de voorschot beschikking: verwacht u dat deze niet klopt dan kunt u het beste een wijziging aanvragen. Met name als het voorschot te hoog is dan kunt u anders voor vervelende verassingen komen te staan. Als achteraf blijkt dat u te veel heeft ontvangen (u salaris was bijvoorbeeld hoger dan waarmee is gerekend) dan moet u het verschil terug betalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Informatie op deze website is afkomstig van de officiele websites van de uitvoerende instanties. Kijk hier voor een overzicht.

Ben je op zoek naar leuke websites voor kinderen? Kijk eens hier voor de allerleukste Kinderspelletjes of Kleurplaten.  Of wat dacht je van een leuke website over Dora of de Teletubbies.

Kinderfeestje vieren? kijk hier voor draaiboeken van Prinsessenfeestje,een Piratenfeestje of een Voetbalfeestje.