Aanvragen kindgebonden budget

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/views.module on line 842.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.

Aanvragen van het kindgebonden budget is in de meeste gevallen helemaal niet nodig:

  • De SVB geeft uw gegevens over de kinderbijslag door aan de belastingdienst, afdeling Toeslagen;
  • De belastingdienst gebruikt uw gegevens over andere toeslagen om te bepalen wat uw toetsingsinkomen is en of u dus recht heeft op het kindgebonden budget.

In een aantal gevallen kan de belastingdienst echter niet zelf vaststellen dat u recht heeft op het kindgebonden budget. Dit is bijvoorbeeld het geval als u geen gebruik maakt van andere regelingen voor toeslagen, zoals huurtoeslag of de kinderopvang toeslag. In dat geval is Toeslagen niet op de hoogte van uw toetsingsinkomen.
Indien u geen bericht heeft ontvangen dat u recht heeft op het kindgebonden budget, maar denkt wel aan de voorwaarden te voldoen dan kunt u dit zelf aanvragen via het aanvraag programma (digitale aanvraagformulier) dat u kunt downloaden bij de belastingdienst.

 

 

 

 

 

Informatie op deze website is afkomstig van de officiele websites van de uitvoerende instanties. Kijk hier voor een overzicht.

Ben je op zoek naar leuke websites voor kinderen? Kijk eens hier voor de allerleukste Kinderspelletjes of Kleurplaten.  Of wat dacht je van een leuke website over Dora of de Teletubbies.

Kinderfeestje vieren? kijk hier voor draaiboeken van Prinsessenfeestje,een Piratenfeestje of een Voetbalfeestje.