Hoogte kinderopvang toeslag

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/views.module on line 842.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.

Hoeveel toeslag voor kinderopvang u kan ontvangen is van een aantal factoren afhankelijk:

  • Uw verzamelinkomen: dit is het totale inkomen (inclusief salaris en uitkeringen) van beide ouders;
  • Hoe veel kinderen binnen het gezin gebruik maken van kinderopvang
  • Het aantal uren kinderopvang per kind
  • De prijs van kinderopvang;

Er is een maximum uurtarief vastgesteld voor de hoogte van de toeslag, u zult nooit meer krijgen per uur dan dit tarief. Voor 2009 is dit vastgesteld op €6,10 (let op: in 2010 gaat dit voor gastouder opvang omlaag naar €5.00)..

De kinderopvang toeslag bestaat meestal uit twee delen: het overheidsdeel en het werkgeversdeel. Het werkgeversdeel wordt echter ook uitbetaald via de belastingdienst.

Het werkgeversdeel is niet afhankelijk van het aantal kinderen of uw inkomen, maar bedraagt 1/6e deel van de kosten van kinderopvang voor uw werkgever, en 1/6e deel van de kosten voor de werkgever van uw partner. Hierop is ook het maximale uurtarief van toepassing. Mocht u partner niet werken dan krijgt u dat 1/6e deel dus niet vergoed. Indien u geen partner heeft dan vult de belastingdienst het aan tot 1/3e.

De berekening van de hoogte toeslag kinderopvang is redelijk complex. De overheid heeft hiervoor een calculator gemaakt waarmee u het bedrag eenvoudig kan uitrekenen. Over het algemeen geldt:

  • Hoe hoger het inkomen hoe lager de toeslag
  • Voor het tweede, derde enz. kind krijgt u  meer toeslag dan voor het eerste kind.

 Het eerste kind is daarbij altijd het kind dat het meeste uren kinderopvang heeft, dat is dus niet altijd het oudste kind.

 

 

 

 

 

 

 

Informatie op deze website is afkomstig van de officiele websites van de uitvoerende instanties. Kijk hier voor een overzicht.

Ben je op zoek naar leuke websites voor kinderen? Kijk eens hier voor de allerleukste Kinderspelletjes of Kleurplaten.  Of wat dacht je van een leuke website over Dora of de Teletubbies.

Kinderfeestje vieren? kijk hier voor draaiboeken van Prinsessenfeestje,een Piratenfeestje of een Voetbalfeestje.