Hoogte kindgebonden budget

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/views.module on line 842.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.

Hoeveel kindgebonden budget u ontvangt is afhankelijk van twee factoren:

  • Uw inkomen: dit betreft het zogenaamde 'toetsingsinkomen'. Dat is het inkomen dat u samen met uw partner in totaal in een jaar aan inkomsten hebt. Dat is dus inclusief salaris, uitkeringen en pensioen. Hoe hoger het toetsingsinkomen hoe lager het kindgebonden budget.
  • Het aantal kinderen dat u verzorgt. Dit is het grootste onderscheid met de kindertoeslag: hoe meer kinderen hoe meer kindgebonden budget u ontvangt.

In onderstaande tabel staan de bedragen welke u per jaar maximaal ontvang bij een toetsingsinkomen tot €29.914-:

Aantal kinderen Maximaal bedrag
 1  €1011-
 2  €1322-
 3  €1505-
 4  €1611-

Bij meer dan 4 kinderen komt er een bedrag van €51- per kind bij. Verdient u meer dan €29.914- dan vermindert het kindgebonden budget met 6,5% over het inkomen boven dit bedrag. Op basis hiervan komt u dus boven een bedrag van ongeveer €55.000 niet meer in aanmerking voor kindgebonden budget.

Rekenvoorbeeld:

  • U heeft 3 kinderen waarvoor u kinderbijslag ontvangt.
  • U heeft een salaris van €30.000
  • U partner heeft een uitkering van €5.000

In dit geval is het toetsingsinkomen €35.000

U ontvangt kindgebondenbudget ter waarde van:

  • €1505- maximum bedrag voor 3 kinderen
  • minus 6,5% van het verschil tussen €35.000 en €29.914. Dit is 6.5% * €5086 = €330

U ontvangt dus €1175 kindgebonden budget per jaar (of €97 per maand)

Eventueel kunt u met de rekenhulp van toeslagen zelf uw kindgebonden budget berekenen.

 

 

 

 

 

 

Informatie op deze website is afkomstig van de officiele websites van de uitvoerende instanties. Kijk hier voor een overzicht.

Ben je op zoek naar leuke websites voor kinderen? Kijk eens hier voor de allerleukste Kinderspelletjes of Kleurplaten.  Of wat dacht je van een leuke website over Dora of de Teletubbies.

Kinderfeestje vieren? kijk hier voor draaiboeken van Prinsessenfeestje,een Piratenfeestje of een Voetbalfeestje.