Kinderbijslag aanvragen

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/views.module on line 842.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.

Kinderbijslag aanvragen is in veel gevallen heel eenvoudig of zelfs helemaal niet nodig! Aangezien verschillende overheidsdiensten gegevens aan elkaar doorgeven krijgt u in veel gevallen automatisch een aanmeldbrief voor de aanvraag kinderbijslag.

Automatisch aanvragen

Als het kind in Nederland geboren is dan moet u bij de gemeente aangifte doen van de geboorte van het kind. De gemeente geeft informatie met betrekking tot de geboorte van het kind vervolgens door aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Indien het uw eerste kind is dan sturen zij binnen enkele weken een aanvraag formulier om kinderbijslag aan te vragen naar u op.

Indien het een tweede of volgend kind is dan hoeft u zelfs helemaal geen kinderbijslag aanvraag in te dienen. In dat geval past de SVB automatisch het bedrag aan. U krijgt van hen een brief waarin het nieuwe bedrag staat.

Zelf aanvragen

In een aantal gevallen moet u zelf contact opnemen met de Sociale Verzekeringsbank voor het aanvragen van kinderbijslag aangezien zij uw gegevens niet automatisch krijgen. Dit is het geval indien:

  • U niet in Nederland woont
  • Met kinderen in Nederland komt wonen of werken
  • Een kind adopteert
  • Verzuimt om in de eerste maand na geboorte aangifte bij de gemeente te doen.

In deze gevallen kunt u contact opnemen met de SVB. Zij zenden u dan een aanvraagformulier toe. U kunt de kinderbijslag vervolgens aanvragen via de website van de SVB.

 

 

 

 

 

 

Informatie op deze website is afkomstig van de officiele websites van de uitvoerende instanties. Kijk hier voor een overzicht.

Ben je op zoek naar leuke websites voor kinderen? Kijk eens hier voor de allerleukste Kinderspelletjes of Kleurplaten.  Of wat dacht je van een leuke website over Dora of de Teletubbies.

Kinderfeestje vieren? kijk hier voor draaiboeken van Prinsessenfeestje,een Piratenfeestje of een Voetbalfeestje.