Kindertoeslag

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/views.module on line 842.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.

De kindertoeslag is op 1 januari 2008 van start gegaan als aanvulling op de kinderbijslag voor ouders tot een bepaald inkomen. De regeling is per 1 januari 2009 echter al weer gestopt en vervangen door het kindgebonden budget. Kindertoeslag is dus alleen eventueel op u van toepassing over 2008!

De regeling voor kindertoeslag werd uitgevoerd door de belastingdienst. Aangezien het toch interessant kan zijn om te achterhalen of u hier recht op had hebben we hier toch nog informatie over de kindertoeslag.

Voorwaarden kindertoeslag

U kwam in aanmerking voor kindertoeslag over 2008 indien u:

  • 1 of meer kinderen had jonger dan 18 jaar
  • U kinderbijslag kreeg.
  • Uw toetsingsinkomen (of dat van u en uw partner samen) was lager dan €46.700
  • U had de Nederlandse nationaliteit of had een verblijfsvergunning.

Als u kind 16 of 17 was dan is het mogelijk dat u toch recht had op kindertoeslag ondanks dat u geen aanspraak kon maken op kinderbijslag. Dat is het geval indien u kind minder inkomen had dan mag volgens de kinderbijslag (€1.240 per kwartaal voor een thuiswonend kind), maar om een andere reden op basis van de leeftijd toch geen recht had op kinderbijslag. Bijvoorbeeld als uw kind recht had op studiefinanciering of uw kind ging niet naar school en stond ook niet ingeschreven bij het UWV. In deze gevallen moet u wel meer dan €408 bij hebben gedragen aan het levensonderhoud om in aanmerking te komen voor kindertoeslag.

Kindertoeslag aanvragen

Het aanvragen van kindertoeslag was meestal niet nodig. Indien u recht hebt op kinderbijslag dan geeft de Sociale Verzekeringsbank de gegevens over u gezinsamentelling automatisch door aan de belastingdienst. De belastingdienst combineert deze informatie met de informatie die zij zelf hebben over u inkomen. Op basis daarvan bepalen zij of u recht hebt op kindertoeslag.

Indien u in 2008 een kind hebt gekregen dan geeft de SVB ook zodra zij hiervan op de hoogte zijn de gegevens door aan de belastingdienst waarna u binnen 8 weken bericht hebt gekregen van de belastingdienst.

Indien de belastingdienst onvoldoende gegevens over u situatie had dan is het mogelijk dat u onterecht geen kindertoeslag heeft ontvangen. In dat geval kon u deze aanvragen. Helaas is het inmiddels niet meer mogelijk om kindertoeslag over 2008 aan te vragen, tenzij u uitstel voor de aangifte inkomstenbelasting heeft gekregen. In dat geval kunt u kindertoeslag aanvragen tot het moment dat het uitstel geldig is.

 

 

 

 

 

 

Informatie op deze website is afkomstig van de officiele websites van de uitvoerende instanties. Kijk hier voor een overzicht.

Ben je op zoek naar leuke websites voor kinderen? Kijk eens hier voor de allerleukste Kinderspelletjes of Kleurplaten.  Of wat dacht je van een leuke website over Dora of de Teletubbies.

Kinderfeestje vieren? kijk hier voor draaiboeken van Prinsessenfeestje,een Piratenfeestje of een Voetbalfeestje.