Kindgebonden budget

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/views.module on line 842.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.

Het Kindgebonden budget is net als de kinderbijslag een toeslag welke u krijgt als bijdrage in de kosten van het onderhoud van uw kinderen. In tegenstelling tot de kinderbijslag is het kindgebonden budget echter afhankelijk van het inkomen / salaris. Waarschijnlijk gaat in de toekomst het kindgebonden budget de kinderbijslag geheel vervangen..

Vanaf 2009 heeft het kindgebonden budget de regeling voor Kindertoeslag vervangen. De regelingen lijken redelijk op elkaar, echter is het kindgebonden budget afhankelijk van het aantal kinderen in uw gezin. Indien u meerdere kinderen heeft dan stijgt het kindgebonden budget. Het kindgebonden budget wordt net als de kindertoeslag en de kinderopvang toeslag uitgevoerd door "Toeslagen", een onderdeel van de belastingdienst..

Indien u minderjarige kinderen hebt (jonger dan 18 jaar) waarvoor u kinderbijslag ontvangt, en uw inkomen is onder de grens, dan kunt u kindgebonden budget ontvangen. Maar ook indien u geen kinderbijslag krijgt kunt u in een aantal gevallen toch voldoen aan de voorwaarden voor kindgebonden budget.

Niet alleen het al dan niet krijgen, maar ook hoeveel kindgebonden budget u krijgt is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Hier zit wel een klein addertje onder het gras: u moet voor het krijgen van een toeslag vooraf uw inkomen schatten. Blijkt dit inkomen achteraf hoger te zijn dan had u dus recht op minder dan u gekregen heeft. Het verschil moet u dan terug betalen. Het omgekeerde geldt natuurlijk ook, blijkt u inkomen lager te zijn dan u had ingeschat dan had u dus recht op meer toeslag. Dit verschil krijgt u terug. Het is dus raadzaam uw inkomen niet al te zeer te overschatten.

Over het algemeen hoeft u kindgebonden budget niet zelf aan te vragen, indien u aan de voorwaarden voldoet krijgt u dit automatisch. Maar in sommige gevallen heeft Toeslagen onvoldoende gegevens om u automatisch kindgebonden budget toe te kennen. In deze gevallen dient u toch zelf te zorgen voor het aanvragen van kindgebonden budget.

 

 

 

 

 

 

Informatie op deze website is afkomstig van de officiele websites van de uitvoerende instanties. Kijk hier voor een overzicht.

Ben je op zoek naar leuke websites voor kinderen? Kijk eens hier voor de allerleukste Kinderspelletjes of Kleurplaten.  Of wat dacht je van een leuke website over Dora of de Teletubbies.

Kinderfeestje vieren? kijk hier voor draaiboeken van Prinsessenfeestje,een Piratenfeestje of een Voetbalfeestje.