Tegemoetkoming school kosten ouders

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/views.module on line 842.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.

De tegemoetkoming schoolkosten is een regeling om ouders te ondersteunen bij het betalen van de kosten van scholing van hun kinderen. Deze regeling is bedoeld voor alle ouders met kinderen jonger dan 18 jaar en wordt uitgevoerd door de Informatie Beheer Groep (dezelfde instantie die studiefinanciering uitbetaalt).

Naast de regeling voor ouders is er ook een regeling voor scholieren ouder dan 18 jaar. Die regeling is deels gelijk. Daarover hebben wij echter geen afzonderlijke informatie opgenomen.

Kosten voor scholing kunnen bestaan uit:

  • Kosten voor schoolboeken en leerboeken. Op de basisschool zijn deze gratis. In het voortgezet onderwijs (inclusief beroepsonderwijs) is dit echter niet het geval.
  • Lesgeld of cursusgeld, hiervoor kunt u alleen in specifieke gevallen tegemoetkoming krijgen (zie voorwaarden)

De komende jaren gaat er wel het één en ander veranderen voor deze regeling. Per 1 januari 2010 is het kindgebonden budget verhoogd voor kinderen van 12 tot 18 jaar.  Als gevolg daarvan wordt de tegemoetkoming ouders verlaagd. Het schooljaar 2009-2010 is daarbij een overgangsjaar.

Voor het regulier voortgezet onderwijs verdwijnt de tegemoetkoming schoolkosten per 1 januari 2010. Het kindgebonden budget wordt per die datum verhoogd. Daarnaast worden studieboeken vanaf het schooljaar 2010-2011 gratis. Voor leerlingen van de MBO, vavo of particulier voortgezet onderwijs blijft de tegemoetkoming studiekosten wel bestaan. Deze wordt echter wel verlaagd aangezien het kindgebonden budget wordt verhoogd.

 

 

 

 

 

 

Informatie op deze website is afkomstig van de officiele websites van de uitvoerende instanties. Kijk hier voor een overzicht.

Ben je op zoek naar leuke websites voor kinderen? Kijk eens hier voor de allerleukste Kinderspelletjes of Kleurplaten.  Of wat dacht je van een leuke website over Dora of de Teletubbies.

Kinderfeestje vieren? kijk hier voor draaiboeken van Prinsessenfeestje,een Piratenfeestje of een Voetbalfeestje.