Voorwaarde Tegemoetkoming schoolkosten en lesgeld

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/views.module on line 842.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.

Om gebruik te kunnen maken voor de regeling voor tegemoetkoming school kosten voor het schooljaar 2009-2010 moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Uw kind moet op 1 januari 2009 jonger zijn dan 18 jaar
  • Uw kind moet in Nederland naar een school voor voortgezet onderwijs of beroepsonderwijs gaan (voorgezet speciaal onderwijs is uitgesloten). Particuliere scholen zijn meestal uitgesloten, tenzij deze opleiden voor een staatsexamen. Vraag dit even na op de school
  • U moet de Nederlandse nationaliteit of de nationaliteit van een EU/EER land hebben. Anders moet u een verblijfsdocument type I, II, III of IV hebben. Indien u dit document nog moet aanvragen dan kunt u al wel tegemoetkoming aanvragen.
  • Indien het verzamelinkomen van u en u partner lager is dan €32.510- dan heeft u volledig recht op de tegemoetkoming voor schoolkosten. Verdient u meer dan dit bedrag dan wordt over het meerdere dertig procent korting berekend op uw tegemoetkoming. Indien u voor meerdere kinderen tegemoetkoming kunt ontvangen dan wordt de korting verdeeld over de kinderen.

Voor de volledige voorwaarden voor de regeling voorr tegemoetkoming in de kosten van scholing kunt u terecht op de website van de IBG.

 

 

 

 

 

Informatie op deze website is afkomstig van de officiele websites van de uitvoerende instanties. Kijk hier voor een overzicht.

Ben je op zoek naar leuke websites voor kinderen? Kijk eens hier voor de allerleukste Kinderspelletjes of Kleurplaten.  Of wat dacht je van een leuke website over Dora of de Teletubbies.

Kinderfeestje vieren? kijk hier voor draaiboeken van Prinsessenfeestje,een Piratenfeestje of een Voetbalfeestje.