Voorwaarden Kindgebonden Budget

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/views.module on line 842.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.

Voor het ontvangen van kindgebonden budget moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • U hebt of verzorgt kinderen jonger dan 18 jaar. Dit kan ook een pleegkind zijn.
  • U of uw partner krijgt hiervoor kinderbijslag (voor uitzonderingen zie hieronder).
  • Uw gezamelijk toetsingsinkomen is niet te hoog
  • U hebt de Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning die recht geeft op toeslagen (zie hieronder)

Indien u geen kinderbijslag krijgt voor een kind dat jonger is dan 18 (bijvoorbeeld omdat uw kind te veel verdient of studiefinanciering krijgt) dan kunt u toch kindgebonden budget ontvangen. Hiervoor moet u uw kind wel 'in belangerijke mate onderhouden'. Dit betekent dat u per kwartaal minimaal €408 moet bijdragen aan het levensonderhoud van het kind.

Ook als u in het buitenland woont en in Nederland werkt of in Nederland woont en in het buitenland werkt heeft u gewoon recht op kindgebonden budget. In het geval dat u ook in het buitenland toeslagen voor het onderhouden van uw gezin krijgt geldt echter wel dat u in totaal nooit meer kunt ontvangen dan de maximale som van toeslagen die u in een afzonderlijk land zou krijgen. In deze gevallen kan het voorkomen dat niet de belastingdienst maar SVB het kindgebondenbudget uitbetaald omdat zij de situatie in het buitenland in de gaten houden.

 

 

 

 

 

 

 

Informatie op deze website is afkomstig van de officiele websites van de uitvoerende instanties. Kijk hier voor een overzicht.

Ben je op zoek naar leuke websites voor kinderen? Kijk eens hier voor de allerleukste Kinderspelletjes of Kleurplaten.  Of wat dacht je van een leuke website over Dora of de Teletubbies.

Kinderfeestje vieren? kijk hier voor draaiboeken van Prinsessenfeestje,een Piratenfeestje of een Voetbalfeestje.