Wanneer uitbetaling kinderopvang toeslag

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/views.module on line 842.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/p7853/domains/kinderbijslag.org/public_html/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 585.

Wanneer de kinderopvang toeslag wordt uitbetaald is wat lastiger te beantwoorden van voor andere regelingen. Uitbetaling van de kinderopvangtoeslag vindt plaats volgens een soort van tweetraps raket:

  • Op basis van uw inschatting van de kosten voor kinderopvang en het 'verzamelinkomen' (het gezamenlijke inkomen van u en uw partner) wordt een voorschot berekend. Dit voorschot krijgt u rond de 20e van de maand uitbetaald voor de daaropvolgende maand. Bij een nieuwe aanvraag krijgt u binnen 8 weken de voorschotbeschikking;
  • In de loop van het opvolgende jaar moet u de definitieve gegevens doorgeven aan de belastingdienst. U doet dit op basis van de totale kosten voor het voorgaande jaar voor kinderopvang (u krijgt hiervoor meestal een jaaroverzicht van uw kinderopvang instelling) en uw belastingaangifte. Op basis daarvan wordt een definitieve berekening gemaakt. Het verschil met de voorschotten die u hebt ontvangen moet u bijbetalen of krijgt u alsnog.

Voor een opvolgend jaar wordt automatisch een nieuwe voorschot beschikking gemaakt door de belastingdienst. Bent u het hiermee niet eens dan kunt u een wijziging aanvragen op basis waarvan een nieuwe voorschot berekening wordt gemaakt. Hebt u op het moment dat een wijziging ingaat al wat te veel of te weinig onttvangen dan wordt het verschil over de resterende periode van het jaar verrekend.

 

 

 

 

 

 

 

Informatie op deze website is afkomstig van de officiele websites van de uitvoerende instanties. Kijk hier voor een overzicht.

Ben je op zoek naar leuke websites voor kinderen? Kijk eens hier voor de allerleukste Kinderspelletjes of Kleurplaten.  Of wat dacht je van een leuke website over Dora of de Teletubbies.

Kinderfeestje vieren? kijk hier voor draaiboeken van Prinsessenfeestje,een Piratenfeestje of een Voetbalfeestje.